Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πιερίας

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου, με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον εστιάστηκε στα θέματα που αφορούσαν την ίδρυση Τουριστικού Τμήματος στο Επιμελητήριο, τον τρόπο λειτουργίας των κινέζικων καταστημάτων αλλά και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων κατά κλάδο της έρευνας αγοράς του Επιμελητηρίου.

Τα θέματα αναλυτικά:  Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά και κατά κλάδο τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς που πραγματοποίησε το πρώτο δίμηνο του 2009 το Επιμελητήριο Πιερίας, με στόχο να διαφανεί αν υπάρχει και σε ποιο βαθμό οικονομική κρίση στο νομό. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 864 επιχειρηματιών-μέλη του Επιμελητηρίου, σ’ όλο το νομό Πιερίας, εκ των οποίων οι 433 επιχειρήσεις ήταν από το εμπορικό τμήμα, οι 174 από το μεταποιητικό και οι 257 από το τμήμα των υπηρεσιών.

Επίσης, παρουσιάστηκε στο σώμα το τουριστικό έντυπο του Επιμελητηρίου, το οποίο θα μοιραστεί σε 300.000 αντίτυπα σε στοχευμένους νομούς απ’ όπου η Πιερία μπορεί να αντλήσει τουρίστες και επισκέπτες του Σαββατοκύριακου. Στόχος του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι η προάσπιση του τουρισμού του Νομού Πιερίας στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Το σώμα ενέκρινε την εκτύπωση και διανομή του εντύπου.

Η ίδρυση τουριστικού τμήματος στο Επιμελητήριο ήταν το τρίτο κατά σειρά θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Βάσει του Ν.3419/2005 άρθρο 3 παρ.2, με απόφαση του ΔΣ του οικείου Επιμελητηρίου μπορεί να ιδρύονται και άλλα Τμήματα. Τα Τμήματα δεν έχουν αυτοτέλεια, προεδρεύονται από τον αιρετό πρόεδρό τους ή τον νόμιμο αναπληρωτή του και εισηγούνται προς τη διοίκηση του οικείου Επιμελητηρίου για κάθε θέμα της αρμοδιότητάς τους. Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η απόφαση να προχωρήσει η διοικητική επιτροπή τις διαδικασίες για την ίδρυση τουριστικού τμήματος.

Μετά από καταγγελίες μελών του Επιμελητηρίου, ήρθε προς συζήτηση στο ΔΣ το θέμα της λειτουργίας των κινέζικων καταστημάτων και αν αυτά τηρούν κάθε νόμιμη διαδικασία. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα του κράτους να ελέγξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα που λειτουργούν στα όρια του νομού μας ώστε να διαφανεί αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως αν έχουν άδεια παραμονής και εργασίας, αν υπόκεινται σε φορολογία, αν ασφαλίζουν τους υπαλλήλους τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχει ανταγωνισμός ίσων όρων.

Τέλος, αποφασίστηκε, αν υπάρχει ενδιαφέρον από τα μέλη, το Επιμελητήριο Πιερίας να συμμετέχει στην «74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» αξιοποιώντας την ειδική τιμολογιακή πολιτική που παρέχει η HELEXPO προς το Επιμελητήριο Πιερίας, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει. Επίσης, το Επιμελητήριο Πιερίας διατίθεται να συμμετέχει και στην «34η Διεθνή Έκθεση Κύπρου» κάτω από την ομπρέλα του ΟΠΕ. Ο Οργανισμός θα παρουσιάσει σε ενιαίο χώρο τοπικά προϊόντα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

Προηγούμενο Πρόσκληση Επιμελητηρίου Πιερίας σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα “Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων”

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας